Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsbijstand: Steeds populairder!

Dat er teveel auto's op de baan zijn, daar is iedereen het mee eens. De eindeloze files zijn daarbovenop nog eens het bewijs dat we echt iets moeten doen aan hoe we van A naar punt B geraken.

Maar wat zijn de alternatieven?

Een alternatief is uiteraard het openbaar vervoer. Voor verre afstanden dan toch. Voor afstanden binnen de 50 minuten kun je als sportieveling nog eens een elektrische fiets overwegen. Maar tot die categorie zal de meerderheid onder ons niet behoren.

Voor kortere afstanden is het natuurlijk veel beter om de fiets te nemen. Weg met het sluipverkeer en de dichtslibbende steden. Maar velen staan er niet voor open om de fiets te nemen.

Uit een onderzoek blijkt dat dit de meest voorkomende reden is waarom mensen de fiets niet nemen:

  • De afstand is te ver (zelfs al wonen ze binnen een omtrek van 10 km binnen hun werk
  • Het weer in BelgiĆ« valt toch altijd tegen (veel regen en te koud in de winter)
  • Als ze pech onderweg hebben, geraken ze niet langer op de bestemming
  • Ze zweten te snel en willen niet stinkend op het werk toekomen
  • Er heerst schrik dat hun fiets gestolen zou worden, omdat ze deze niet veilig kunnen "parkeren" aan hun werk
  • Ik moet door een drukke stad of langs een drukke baan fietsen, ik heb teveel schrik voor een ongeluk

Zeer diverse redenen, waar spijtig genoeg niet altijd een oplossing voor is. Aan het weer valt weinig te doen, alsook aan de afstand. Maar dat heeft dan met je persoonlijk karakter te maken of je wel of niet de fiets neemt. En dat je snel zweet, dat is nu inderdaad iets waar je niets aan kunt doen.

Lees ook: Fietslening & Beste fietsverzekering.

Maar wat met pech onderweg, een ongeluk of een diefstal? Wel, daarvoor kun je je laten verzekeren. Een goede verzekering hiervoor is bijvoorbeeld DVV Verzekeringen. Zij pakken momenteel uit met een erg interessante aanbieding voor Fietsbijstand. Alsook VAB Fiets pechbijstand is momenteel interessant. Maar laten we eerst even dieper ingaan op het aanbod van DVV Fietsbijstand.

DVV Fietsbijstand: Wat houdt het in?

Dat het een enorm interessant aanbod is, is zeker niet gelogen. Bij DVV Fietsbijstand wordt je als persoon verzekerd, ongeacht met welke fiets je rijdt. Deze verzekering van DVV geldt ook voor elektrische fietsen  verzekeren en voor de bromfiets en scooter onder de 125 cc.

De dekking strekt zich van Belgiƫ en Luxemburg tot zelfs nog 50 km over de grens in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Wie fietsbijstand nodig heeft, wordt meteen ter plaatse geholpen. Indien de fiets niet meteen hersteld kan worden, brengt men je fiets, en uiteraard ook jou, naar een adres naar keuze.

Of je nu te maken hebt met pech onderweg, diefstal of een ongeval, DVV Verzekeringen snelt ter hulp. 24 op 24, 7 op 7. Met een maximum van 3 interventies per jaar (eer je dat bereikt moet het al ferm tegenzitten!). Medische kosten worden er niet verzekerd, tenzij dan psychologische bijstand.

Je kunt je voor fietsbijstand verzekeren pers persoon of per gezin. Dan betaal je respectievelijk € 35 en € 60 per jaar.

Ik was alvast overtuigd!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wel of Geen 2 maanden korting premie ING Autoverzekering

Vandaag zag ik langs de weg grote Bill board reclames voor een ING autoverzekering . Daarbij zou je nu 2 maanden gratis een autoverzekering krijgen. Dus een mooie korting op de premie. Thuis aangekomen maar eens naar de site van de ING gegaan. Daar zie ik echter niets van deze actie. Dus maar eens naar de pagina gegaan van speciale pagina gegaan van de autoverzekering. Maar helaas. Daar ook geen extra informatie over deze actie. Ook op de Facebook pagina van ING kan ik niks vinden over de actie. Heb deze niet in detail gelezen maar even vluchtig bekeken. Zou ik me dan vergist hebben over de actie op de reclame zuilen langs de kant van de weg. Misschien kom ik morgen wel weer een dergelijke paal tegen langs de weg. Dan even goed kijken of deze actie nog wel loopt bij ING. Voordelen van de ING autoverzekering Nu ik toch op de site was van ING heb ik direct even gekeken wat de voordelen zijn van deze autoverzekering bij ING. Op welke kenmerken zet de verzekeraar haar product in de markt.

Nederlanders nog steeds fors oververzekerd vooral Autoverzekering?

Vandaag een persbericht van Verzekeringssite.nl over het over verzekerd zijn van de Nederlanders. Dan hebben we het zwaar en moeten we het in deze periode mogelijk met minder geld doen. Dan is het mooi als je wat geld kan besparen o de premies van de verzekeringen. De Verzekeringssite.nl ziet vooral veel mogelijkheden om te besparen bij de autoverzekering. Oververzekerde autobezitters laten al gauw 300 euro per jaar liggen is de titel van het vandaag verstuurde persbericht door de vergelijkingssite. Nederlanders zijn dubbel verzekerd, hebben te hoge dekkingen en betalen te hoge premies. Vooral als het gaat om autoverzekeringen, is de helft van de mensen flink oververzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl. 45 procent van de ondervraagden is in de afgelopen 3 jaar voor geen enkele verzekering overgestapt. Ze lopen hierdoor jaarlijks honderden euro’s mis. Consumenten kunnen op Verzekeringssite.nl checken of ze oververzekerd zijn: www.verzekerin